top of page

Sa va povestesc despre mine

Stii, nimic nu este intamplator, cred asta cu toata taria! Si mai cred ca toti avem o parte de copil in noi, copilul acela vesnic curios, vesel si creativ. Din pacate, uneori, mediul din jur suprima ceea ce noi, in esenta, suntem. Si ajungem sa devenim altceva, sa ne modelam dupa mediul din jur. Pana cand ne regasim din nou!


sanie zapada iarna copaci natura

Aceasta este povestea multora dintre noi, inclusiv a mea.

Dintotdeauna am iubit sa scriu si sa imi transpun sufletul pe foaie. Imi aduc aminte poeziile pe care le scriam pe nesuflate, pe cand aveam 8-9 ani. Apoi, apoi tin minte ca imi placea sa stau intinsa pe patura, in gradina bunicilor, pe timp de vara, si sa privesc cerul si norii cum isi etaleaza frumos grandoarea. Ce sentiment nemarginit! In timp, insa, vantul vietii a suflat peste mine experiente care m-au indepartat de la ceea ce ma bucura.

Dar totul este cu un scop, iar scopul este, de cele mai multe ori, acela de a aprecia ceea ce avem, tocmai neavand acel lucru! Am urmat cursurile Facultatii de Drept, dar ulterior am renuntat la domeniul juridic, caci ceva lipsea, desi nu puteam pune exact degetul pe ce anume lipsea. Dupa renuntare, a urmat o perioada grea, poate una din cele mai grele perioade, caci nu stiam incotro ma indrept, nu gaseam ce puteam sa fac, desi imi doream acest lucru. A urmat o perioada de balans intre mai multe lucruri, lucruri pe care, la momentul respectiv, le-am considerat inutile. Am invatat sa fac un site, am inceput un jurnal, am inceput sa pictez, am inceput sa cresc flori si sa ma conectez cu natura. Ce interesant ca, intr-un final, am propriul site, locuiesc atat de aproape de natura, scriu aici, pentru voi, si iubesc creativitatea. Ce ciudata este viata aceasta, cum ne ia ceva, dar ne pune in loc fix ceea ce avem nevoie!

Dar povestea nu se incheiase acolo, caci, la inceput de 2020, undeva prin februarie, mi-a trecut mie prin cap ideea de a-mi face propriul parfum, asa ca am inceput sa caut, sa inteleg procesul, iar in timp ce cautam, am aflat de sapunarit si am zis ,,Uau!!! Asta vreau sa incerc!" si am inceput din nou sa caut si sa invat. A urmat un proces interesant si creativ, un proces care, cu cat trece timpul, simt ca ma inalta si mai mult, simt ca ma dezvolta si simt ca ma modeleaza atat de frumos! In 2020 am inceput sa caut diverse retete si sa le incerc. Tin minte atat de bine teama de soda caustica, teama sa nu ma ard, sa nu distrug ceva! Acum, de fiecare data cand vorbesc cu un novice in acest domeniu, ii inteleg perfect temerile, caci, acum 4 ani, si eu eram in acelasi loc. Intre timp, in 2021 m-am inscris la un curs acreditat pentru a invata sa formulez retete de cosmetice organice. Pe scurt, imi doream sa invat mai mult. Am urmat cursul cu tot sufletul si l-am finalizat cu distinctie. Si asa, am invatat sa creez sapunuri, creme, balsamuri, sampon, unturi de corp, deodorant si cate si mai cate. Am ajuns sa creez propriile retete de produse cosmetice si sapunuri, cosmetice pe care eu, familia si prietenii le folosim cu drag.

Pentru prima data, simt si stiu ca acesta este drumul meu, un drum la care nicicand nu m-as fi gandit! Pentru prima data, stiu ca esenta mea sunt creativitatea, natura si simplitatea si incerc sa aplic aceste valori in tot ceea ce fac, indiferent despre ce ar fi vorba.

Ce va indemn? Traiti momentul si aveti incredere in calatorie! Aveti incredere pentru ca reusita in viata tine de noi, tine de capabilitatea noastra de a pune in ordinea corecta piesele de puzzle pe care viata ni le ofera. Calatoria este in mainile tale, asa ca atata timp cat totul depinde de noi, nu avem de ce ne face griji. Si aveti curajul sa spuneti NU! Sa spuneti nu situatiilor, locurilor si oamenilor care nu fac bine sufletului vostru. Este calatoria voastra, voi sunteti singurii responsabili de linistea si implinirea pe care o simtiti zi de zi, an de an!


maini sapun bule alb chiuveta

Andreea,

sufletul Artisan of Joy

Etichete:

101 afișări1 comentariu

Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page