top of page

Romania mea


,,Te binecuvantez, iubita Romanie, tara bucuriilor si durerilor mele, frumoasa tara, care ai trait in inima mea si ale carei carari le-am cunoscut toate.

Frumoasa tara, pe care am vazut-o intregita, a carei soarta mi-a fost ingaduit sa o vad implinita.

Fii tu vesnic imbelsugata, fii tu mare si plina de cinste, sa stai vesnic falnica printre natiunii, sa fii cinstita, iubita si priceputa."

Regina Maria a Romaniei

Atat de frumos cuprindea Regina Maria esenta acestei zile. La multi ani, Romania! La multi ani, romani!

Romania mea inseamna viata!

Romania mea este despre oameni calzi si buni la suflet, despre oameni primitori, oameni care isi rup din bucata lor de paine atunci cand isi vad seamanul in nevoie. Romania mea este despre oameni care cunosc si pastreaza traditii vechi si strabune. Oameni care stiu sa lucreze in lut, care cos, care tes, care brodeaza, mesteri care lucreaza lemnul, care ard fierul si il modeleaza cu grandoare. Oameni simpli cu suflete mari!

lut cana fereastra maini lemn

ata caciula lemn maini pulover

caramida foc fier caciula perete

Romania mea cu munti, campii, dealuri si mare. Romania mea cu peisaje de vis. Romania mea cu apusuri si rasarituri, cu esecuri si reusite. Romania mea care cade uneori, dar care se ridica necontenit.

drum munte nor ceata natura

Romania mea care are casute simple, dar curate. Romania mea unde casutele se aseamana oamenilor, oameni simpli, dar curati la suflet, credinciosi si buni.

casa zapada copac gard cer

Cu totii suntem calatori prin viata, dar viata curge altfel cand esti printre ai tai!

tren iarba copac casa cer

Iubeste-ti tara, romane, nu o mai blama, nu o mai arata cu degetul, ci mai degraba fa ceva pentru ea, asemenea unui copil bolnav care isi asteapta parintele sa il trateze!

Iubeste-ti semenii, ajuta-i cand au nevoie, fii cald, calm si bun! Imparte ceea ce ai tu mai frumos! Dezvolta-te, invata, cauta, crede ca poti! Inspira-te de la Brancusi, Coanda, Vlaicu, Racovita, Cantacuzino, Aslan, Paulescu, Comaneci!

Crede ca poti, romane! Crede in tine si crede in Romania!


Andreea,

sufletul Artisan of Joy








Etichete:

15 afișări1 comentariu

Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page